Stranačke aktivnosti     | 02.05.2020. 19:02 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

DF: DF-ovi ministri zdravstva najtiši ali imaju najbolje rezultate, zamoliti ćemo ih da pomognu zdravstvu u RS

Demokratska fronta ovim putem želi izraziti podršku ministrima zdravstva u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, odnosno ministru Rusmiru Mesihoviću i ministrici Dajani Čolić.

U posljednja dvadeset i četri sata u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu nije zabilježen niti jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom.

Napori u borbi protiv pandemije koji su poduzeti od strane ministara u koje Demokratska fronta ima puno povjerenje daju za sada rezultate koji su u evropskom prosjeku, pa čak i iznad njega.

Naročito smo ponosni na to da naši ministri nisu poklekli pred pritiskom, malicioznim komentarima pa čak ni pred uvredama kojima su bili izloženi dok su davali kao što i danas daju sve od sebe, kako bi stanje pandemije držali pod kontrolom.

Zajedno sa svojim timovima, i svim radnicima iz zdravstvenog sektora, dali su i daju ogroman doprinos u borbi protiv pandemije.

Želimo također istaći da su ministri zdravstva koji dolaze iz DF-a, u poplavi političkog populizma i sveopćeg pozerstva bili najtiši unatoč brojim napadima i osporavanjima, a da pri tome imaju najbolje rezultate.

Oni nisu galamili, niti galame, nego su radili i rade. Stoga mi u DF-u nećemo nikome dozvoliti, pa makar on dolazio iz DF-a da obezvrjeđuje njihove napore.

DF također ovim putem želi izraziti zabrinutost stanjem pandemije u manjem bh. entitetu, i naglim velikim porastom oboljelih.

Ukoliko situacija u sarajevskom i tuzlanskom kantonu ostane pod kontrolom, a uvjereni smo da hoće, DF će zamoliti ministricu Čolić i ministra Mesihovića da svojim znanjem i iskustvom pomognu zdravstveni sistem manjeg bh.entiteta, ukoliko rukovodeći ljudi tog zdravstvenog sistema budu smatrali da im je pomoć potrebna.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo