Bosna i Hercegovina     | 02.05.2020. 18:36 |

DF: Putevi su nam možda različiti, ali nam je cilj isti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. maja (FENA) - Bivši generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić prije dva mjeseca Predsjedništvu stranke ponudio je ostavku na ovu funkciju uz obrazloženje da su razlozi privatni, zdravstveni i određeno razilaženje sa stranačkom većinom oko nekih političkih stavova koje je stranka usvojila i na njima radila.

Nakon izražene podrške članova Predsjedništva za dotadašnji angažman na poziciji generalnog sekretara i na molbu predsjednika stranke - Zlatko Miletić je odlučio da ostane na toj poziciji do Kongresa Demokratske fronte, podsjećaju iz DF-a.

- Na sve opravdane sumnje o kriminalnim radnjama određenih zvaničnika pozivamo nadležne institucije da urade svoj posao u skladu sa zakonima - rečeno je iz DF-a kao odgovor na tvrdnje Miletića.

To je, tvrde u saopćenju, temeljni stav stranke u svim situacijama u kojima je došlo do povrede zakona i Ustava, o kome god se radilo i u bilo koje vrijeme, pa i vanrednim situacijama kakva je trenutna jer, kažu, za nezakonito ponašanje ne postoji opravdanje, ma ko da ga je učinio.

- Uostalom, izabrani zastupnici Demokratske fronte na svim nivoima vlasti temelje svoj rad na poštivanju zakona i ustava i nikada neće biti oni koji štite bilo koga ko radi protiv interesa građana - navodi se u saopćenju DF-a koje potpisuje predsjednik Željko Komšić.

U osvrtu na ulasku u koaliciju nakon Općih izbora, iz DF-a podsjećaju da je odluku o tome donijelo Predsjedništvo stranke većinom glasova i da je sve što se dalje dešavalo u političkom životu, u smislu doprinosa u borbi protiv snaga koje su željele disoluciju Bosne i Hercegovine, nešto što je u potpunosti opravdalo tu tešku odluku koja je u konačnici rezultirala snažnim uticajem na mjestima odlučivanja u smislu očuvanja cjelovitosti BiH.

- Kako je Zlatko Miletić svoj patriotizam bez rezerve pokazao kroz svoj životni put, a kako je sasvim legitimno imati svoj stav o važnim stvarima koji nekada nije dio stava većine, naši putevi će se, ako smo iskreni u svojim nakanama, neminovno ponovo sresti u snažnom frontu borbe za Bosnu i Hercegovinu kakvu kažemo da želimo - dodali su uz konstataciju da će vrijeme pokazati što je pozadina ovog slučaja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta