Kultura     | 30.04.2020. 17:00 |

Festival dječije umjetnosti FEDU počinje predstavom "Snežna kraljica"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Šesti Festival dječije umjetnosti FEDU počinje u nedjelju 3. maja putem online platformi Festivala predstavom "Snežna kraljica" u izvedbi Pozorišta lutaka Niš , Srbija, u 11 i 19 sati.

FEDU, internacionalni umjetnički i takmičarski festival koji afirmira umjetnost za djecu i dječije stvaralaštvo, bit će održan od 3. do 7. maja putem online platformi Festivala.

U ponedjeljak 4. maja, između ostalog, bit će izvedene predstave "Botaničari" - Teatar to go Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati i "Petar Pan - San o Nigdjezemskoj" - Katolički školski centar  u 11 i 18 sati. Bit će organizirana i prva online izložba dječijih radova iz cijele BiH i inostranstva.

U utorak 5. maja bit će izvedene predstave "20.000 milja pod morem" - Teatar Dubrava, Zagreb, Hrvatska u 15 i 20 sati i "Lav koji nije znao pisati" - Dječije kazalište  Branka Mihaljevića Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati. Bit će organizirana i druga online izložba dječijih radova (Škola crtanja i slikanja za djecu i odrasle "L’Art Corner").

U srijedu 6. maja bit će odigrane predstave "Ljepotica i zvijer" - Pozorište mladih Sarajevo, BiH u 15 i 20 sati te "Vuka se ne bojim ja" -  KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 14 i 18 sati. Bit če održana i treća online izložba dječijih radova.

U četvrtak 7. maja bit će odigrana predstava "Kao voda" - KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 11 i 15 sati, a proglašenje pobjednika Takmičarskog pozorišnog programa bit će u 18 sati.

Šesti Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički takmičarski festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera ali je jedinstven i u regionalnim okvirima jer osim što njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti te razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, saopćeno je iz Direkcije Festivala. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Šesti Festival dječije umjetnosti od 3. do 7. maja putem online platformi

Završen 5. Festival dječje umjetnosti - Svi učesnici za nas su pobjednici

Dopuna najave događaja za 5. maj 2019. (nedjelja)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel