Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 15:30 |

Ganić i Huskić: Radom, zalaganjem i solidarnošću prebroditi tešku krizu

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. aprila (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i predsjedavajući kantonalne skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku građanima povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada. 

- Međunarodni praznik rada ove godine obilježavamo u okolnostima pandemije koronavirusa koja se negativno odražava na sve oblasti, a posebno privredu i radna mjesta. Činimo sve što je u našoj moći da ublažimo posljedice pandemije, što pokazujemo i konkretnim programima podrške i pomoći privredi Zeničko-dobojskog kantona, koja nije samo pokretač razvoja našeg kantona, nego i snažan generator ekonomije države BiH - ističu Ganić i Huskić. 

Navode dalje kako Prvi maj simbolizira dostignuća, odnosno žrtve koje su pripadnici radničkog pokreta podnijeli kako bi se izborili za veća radna prava. Ta borba nas treba potaknuti da radom, vlastitim zalaganjem i pozitivnom energijom, a u ovom trenutku i s velikom solidarnošću, prebrodimo tešku krizu a potom nastavimo da stvaramo stabilno ekonomsko okruženje u kojem će zadovoljni biti i radnici i poslodavci. 

-Otvoreni smo za kvalitetan socijalni dijalog, što pokazujemo uvažavanjem i korektnim odnosom prema poslodavcima i sindikatima, kao socijalnim partnerima. Stoga, uz čestitke za Međunarodni praznik rada još jednom želimo potvrditi naše opredjeljenje i spremnost da zajedničkim snagama prevaziđemo novonastalu krizu i radimo na stvaranju boljeg ambijenta za rad i život u Zeničko-dobojskom kantonu - navodi se u čestitki Ganića i Huskića, saopćeno je iz Press službe ZDK-a. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'