Stranačke aktivnosti     | 30.04.2020. 14:51 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šešić: Apsurd Fonda solidarnosti – policajci ‘nagrađuju’ sami sebe

Odluka Republičkog štaba da iz Fonda solidarnosti isplate jednokratnu pomoć policijskim službenicima je potvrda da u budžetu nema novca, iako su nas uvjeravali predhodnih mjeseci u suprotno – istakao je Davor Šešić, poslanik Srpske demokratske stranke.

„Apsurd cijele situacije jeste da će policijski službenici "nagraditi" sami sebe , jer i oni odvajaju u Fond solidarnosti i odvajaće i u narednom periodu“ – kazao je Šešić.

On je ponovio da je svrha osnivanja Fond solidarnosti prvenstveno bila pomoć privredi Republike Srpske.

„Osnivanje Fonda solidarnosti bila je jasna poruka da su rupe u budžetu Republike Srpske ogromne, što je više puta potvrdio i predsjednik Srbije gospodin Vučić“ – istakao je Šešić.

Šešić se osvrnuo i na javne nabavke koje provodi Vlada Republike Srpske dok istovremeno traži solidarnost od građana.

„Interesantno je da iako nema novca za lijekova, medicinsku opremu ili radnike kojima je obećana minimalna plata zbog obustave rada, novca ima za Prointer, za podzemnu garažu i niz projekata koji bi mogli da sačekaju da kriza prođe, ali je očito da su džepovi pojedinaca, važniji od ljudi i njihove egzistencije“ – zaključio je Šešić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom