Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 14:35 |

Vlada ZDK preko UNDP-a kupuje medicinsku opremu za bolnice u Zenici i Tešnju

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. aprila (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je odluku o preraspodjeli sredstava u budžetu Kantonalne uprave civilne zaštite kojom su osigurana finansijska sredstva za nabavku dva mobilna RTG uređaja i jednog CT aparata, za potrebe bolnica u Zenici i Tešnju.

Premijeru Mirzi Ganiću data je saglasnost da potpiše sporazum o isporuci opreme, sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP), preko kojeg je ranije izvršena nabavka zaštitne i medicinske opreme za potrebe zdravstvenog sektora u tom kantonu.

Premijer Ganić rekao je da se Vlada ZDK opredijelila da te nabavke vrši preko UNDP-a "cijeneći profesionalnost, transparentnost postupka, ali i značajna grant sredstva s kojima ta organizacija učestvuje u kupovini opreme“.

- Tržišna vrijednost jednog CT aparata i dva mobilna RTG uređaja iznosi 754.000 KM, ali će iz budžeta Kantonalne uprave civilne zaštite biti izdvojeno 519.931 KM jer će UNDP vlastitim sredstvima finansirati kupovinu jednog RTG aparata. CT aparat i jedan RTG bit će dodijeljeni Kantonalnoj bolnici Zenica, a drugi RTG aparat će pripasti Općoj bolnici Tešanj - kazao je premijer Ganić, saopćila je Press služba ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sredstvima EU obnovljena i dograđena zgrada Općinskog suda u Zenici

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo