Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 10:44 |

Vijeće ministara BiH o uspostavi grupe za socioekonomske odgovore na pandemiju

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltija razmatrati odluku o uspostavi grupe za socioekonomske odgovore na pandemiju COVID - 19. 

Na dnevnom redu su i predložene izmjene i dopune Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini. 

U vidu odluka razmatrat će se raspodjele finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv korona virusa, te od međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u opremi i drugim sredstvima.  

Ministarstvo civilnih poslova BiH pripremilo je Informaciju o postupanju u procedurama za prijem donacija lijekova BiH namijenjenih za odgovor i suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom, a Direkcija za evropske integracije Informaciju o održavanju četvrtog sastanka Pododbora za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje između Evropske unije i BiH.  

Na sjednici će se govoriti i o Izvještaju o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2019. godinu.

U Nacrtu su sporazum o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Hitni projekt za COVID-19 za BiH, kao i odluka o ratifikaciji Sporazuma o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protumjera. 

Osim navedenog na sjednici bi trebali biti imenovani članovi Komisije za deminiranje u BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo