Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje

SNSD, DF i SD opet pomogli Vladi SDA-HDZ-SBB da još jednom prevari građane

Dom naroda Parlamenta Federacije je na jučer održanoj sjednici usvojio rebalans budžeta koji po svom sadržaju ne predstavlja adekvatan odgovor na krizu ni za radnike, a ni za privrednike kada je u pitanju ekonomska situacija u kojoj se FBiH nalazi.

Nažalost, i na rebalansu budžeta je Vlada FBiH pokazala da ne upravlja ni zdravstvenim, ni ekonomskim procesima, nego da je "voda nosi".

Opet se kao društvo ubrzano krećemo prema konceptu ekonomske i socijalne diskriminacije gradjana i privrednika kad su u pitanju subvencije, prvenstveno zbog razlike u finansijskoj snazi pojedinačnih kantona.

Rebalans budžeta FBiH je doslovno "sklepan" na jedan hajdučki, malokrvan, neselektivni, bezvizionarski način. Radi se o istom pristupu koji smo gledali sve ove godine.

U perspektivi borbe sa neizvjesnoscu zdravstvenih i ekonomskih pojava sa kojima se kao društvo suočavamo, čitav svijet ulaže sredstva u obrazovanje i naučno istrazivanje, samo je nasa Vlada odlucila da ukine novac za nauku, obrazovanje, zaštitu porodica sa djecom i borce, fond za studentske zajmove i inovatore.

Na žalost, na samoj sjednici smo svjedočili kako su se starim koalicionim partnerima (SDA-SBB- SNSD-HDZ) kod usvajanja katastrofalnog rebalansa pridružili DF i SD- lažni politički protivnici dosadašnje politike vladajuće koalicije.

Ponovo su privjesci SDA konkretnim političkim djelovanjem pokazali da su samo produžena ruka onih protiv čije se politike samo deklarativno bore.

Amandmane koje su predali, nakon političkog dogovora vrha svojih stranaka, su uredno i ekspresno povukli.

Na kraju, vladajući već odavno vjeruju u svoje laži i nama to nije problem da pogubne posljedice njihovih laži ne utiču na živote svih građana.

O dosljednosti politike njihovih privjesaka nepotrebno je bilo sta dodatno reći.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.