Stranačke aktivnosti     | 29.04.2020. 11:45 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Aida Baručija: Na sceni je autokratija od strane rukovodstva Parlamenta BiH

 Zastupnici Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jučer nisu usvojili prijedloge ušteda i interventnih mjera koji su usmjereni ka ublažavanju negativnih posljedica za građane BiH, prourokovane pandemijom korona virusa koje je uputio Klub Nezavisni blok/Naša stranka.

„Hitna sjednica koja je održana sa velikim zakašnjenjem, ogledalo je nesposobnosti vladajućih struktura da se bave rješavanjem konkretnih problema, naročito u vanrednom stanju, kakvo trenutno imamo sa epidemijom COVID19.

Zakon o vanrednim mjerama štednje, ukidanje beneficija izabranih zvaničnika i spriječavanje njihove zlopupotrebe, smanjenje plata poslanicima i formiranje fonda za pomoć žrtvama epidemije, izmjene zakona o akcizama, su samo neke od mjera koje smo kao Klub pripremili za dopunu dnevnog reda sjednice, u cilju pomoći našim građanima, ali smo umjesto toga doživjeli autokratiju predsjedavajućeg gospodina Nebojše Radmanovića, svojstvenu krajnje totalitarističkim režimima, pa se prijedlozi uopšte nisu našli ni na glasanju, što je grubo kršenje Poslovnika.

Naš posao je da adekvatno i konstruktivno djelujemo i da rješavamo probleme, umjesto da na kraju primimo k znanju šokantne posljedice i izrazimo kolokvijalnu zabrinutost. Također, prije ove sjednice, insistirali smo na ranijem zasjedanju i donošenju potrebnih odluka koje jer za to postoje uslovi, što se moglo vidjeti jučer.

Sva ova ponašanja su nedopustiva, skandalozna i moraju biti kažnjena na demokratski način od strane građana,“ izjavila je Aida Baručija, zastupnica Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH i predsjednica KO NB ZDK.

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!