Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 10:28 |

Udruženje 'Ruku na srce'- Poziv na humanitarnu akciju '10 životnih namirnica'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. aprila (FENA) - U okviru akcije "10 životnih namirnica“ volonteri Udruženja „Ruku na srce“ od početka pandemije koronavirusa pripremili su 190 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština koji su uz pomoć kompanije A2B i podršku Homework Hub-a dostavljeni na adrese porodica.

Na spisku onih kojima je pomoć i dalje neophodna je više od 150 porodica, a priprema novih paketa trenutno je obustavljena zbog nedostatka sredstava za kupovinu namirnica. 

- Kako bi obradovali sve ove porodice i barem im malo olakšali neizvjesnu svakodnevnicu, više nego ikada potrebna im je podrška sugrađana koji će novim donacijama omogućiti nastavak realizacije projekta - poručuju iz Udruženja 'Ruku na srce'.

Vanredna situacija izazvana pandemijom koronavirusa, iziskuje maksimalne napore kako bi pomogli drugima te iz Udruženja pozivaju sve one koji žele i imaju mogućnost da doprinesu ovoj akciji, jer 'naše malo nekome može značiti sve'.

Donacije za ovu akciju moguće je uplatiti na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank d.d. BiH, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, adresa: Hakije Turajlića 33, Sarajevo, svrha uplate: Za akciju „10 životnih namirnica“).

Također, korisnici BH Telecom operatera pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 mogu donirati 2 KM za realizaciju ovog projekta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Udruga Mihael pokrenula humanitarnu akciju za sigurnu kuću 'Majka Krispina'

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo humanitarnu akciju za pomoć djevojčici Almi Kamarić

Obitelj Marijanović uskoro dobiva novi krov nad glavom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!