Stranačke aktivnosti     | 29.04.2020. 09:01 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Vlade Republike Srpske mora odmah da saopšti javnosti ko je sve odgovoran zbog toga što su građani Republike Srpske koji su juče pod pratnjom policije doputovali u Banju Luku kako bi bili smješteni u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeni u Studentski centar „Nikola Tesla“, među pacijente zaražene korona virusom.

Ovim apsolutno nezabilježenim nemarom od strane zvaničnih organa ugroženi su zdravlje i život nevinih lica, pogoršana je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, a predstavnici sistema su uradili sve suprotno od onoga što vlada traži od građana Republike Srpske čija osnovna ljudska prava su gotovo dva mjeseca suspendovana radi borbe protiv epidemije.

Budući da propust nadležnih lica u ovom slučaju ima elemente više krivičnih dijela, obaveza predsjednika vlade jeste da u roku od dvadeset i četiri časa saopšti imena odgovornih i protiv njih podnese krivične prijave nadležnom tužilaštvu. U suprotnom, predsjednik Vlade ne samo da odmah mora da podnese ostavku, već rizikuje da protiv njega bude takođe podnesena krivična prijava zbog saučesništva u pomaganju onima koji su ugrozili zdravlje stanovništva i spriječili borbu protiv epidemije sa nesagledivim posljedicama po javno zdravlje, ekonomiju i povjerenje građana u institucije sistema.


Banjaluka, 29.04.2020. godine


Informativna služba Partije demokratskog progresa

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'