Sport     | 28.04.2020. 20:48 |

Formula 1 produžila period mirovanja i na svibanj

FENA Agencije

LONDON, 28. travnja (FENA) - Sadašnji status mirovanja deset momčadi formule 1 i proizvođača motora za njihove bolide (Mercedes, Ferrari, Honda, Renault) koji traje od sredine ožujka, u utorak je još jednom produžen, objavila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA).  

U normalnim okolnostima status mirovanja u kalendaru natjecanja Svjetskog prvenstva formule 1 bio je predviđen za kolovoz, a nakon izbijanja pandemije bolesti izazvane širenjem koronavirusa pomaknut je na razdoblje u ožujku i travnju te produžen sa 14 na 21 dan. Potom je to razdoblje produženo na 35 dana, da bi u utorak došlo do novog produženja.

"Od sada sve momčadi moraju poštovati propisano razdoblje mirovanja od 35 do 63 uzastopna dana tijekom ožujkak, travnja, svibnja i /ili lipnja", navedeno je u službenom priopćenju.

Stanje mirovanja za proizvođače motora je produženo sa 35 na 49 uzastopnih dana tijekom istog razdoblja.

Momčadi će nakon 50 uzastopnih dana u stanju mirovanja moći zatražiti od FIA-e dopuštenje za rad maksimalno 10 zaposlenika, koji bi od kuće radili na dugoročnim projektima.

Formula 1 je u ponedjeljak objavila kako se nada početku sezone 5. srpnja, za kad je predviđena Velika nagrada Austrije. Natjecanje će se najvjerojatnije morati organizirati bez nazočnosti gledatelja na tribinama, prenosi Hina.

Iz originalnog kalendara Svjetskog prvenstva, koji je trebao imati rekordne 22 utrke, tri su natjecanja otkazana (VN Australije, VN Monaka i VN Francuske), a još sedam utrka je odgođeno. Za dodjelu naslova svjetskog prvaka potrebno je da bude održano najmanje osam utrka.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

U Sarajevu 9. juna spektakl s Red Bull Racing F1 bolidom (VIDEO)

Formula 1 - Verstappen pobijedio u Ciudad de Mexicu

Audi ulazi u Formulu 1 od 2026. godine dajući doprinos korištenju održivih goriva

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana