Stranačke aktivnosti     | 28.04.2020. 14:50 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Propustili ste priliku, to ste uradili svjesno i na vama je odgovornost za propuste. Vi ne upravljate ovim domom, nego vaši stranački šefovi“, poručio je predsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović rukovodstvu ovog tijela, nakon što su odbijene inicijative poslanika da se na dnevni red sjednice uvrsti još nekoliko tačaka.

On kaže da ne vidi niti jedan razlog zašto se na dnevnom redu, pored tačke vezano za izmjenu Poslovnika o radu PD PS BiH, nisu mogle naći još četiri tačke:

„Nije dopuštena mogućnost da se na sjednici govori o mogućim izmjenama Zakona o PDV-u, o mjerama štednje, o Zakonu o akcizama i na kraju, ni informacija koju nam ovdje trebaju podnijeti ključni ljudi iz Savjeta ministara šta se radilo u borbi protiv virusa korona“, kaže Borenović i dodaje:

„Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas propustilo jednu dobru priliku da se tokom sjednice otvori nekoliko značajnih tema koje su hitne, koje ne mogu da čekaju i, ako ništa drugo, da se izjasnimo da li ćemo raspravljati o inicijativama poslanika koje se tiču epidemije virusa korona “, rekao je Borenović.

On dodaje da je logičan zaključak da je rukovodstvo PD PS BiH namjerno odugovlačilo sa zakazivanjem sjednice, pa Predstavnički dom nije zasijedao skoro dva mjeseca i nakon toliko vremena postaje upitan smisao današnje sjednice ograničene na jedan sat trajanja:

„Imamo sve moguće uslove, kakve radnici koji i dan danas rade nemaju. Možemo ovdje ostati dvadeset četiri sata, možemo tri dana, možemo staviti krevete i ne izlaziti, ali konačno donijeti sve odluke koje su hitne za građane u Republici Srpskoj i u FBiH i Brčko distriktu“, dodaje Borenović.

Borenović kaže da mu nije jasno zašto je rukovodstvo Predstavničkog doma sebi dozvolilo da ne dopusti da se tokom sjednice diskutuje i o drugim urgentnim temama:

„Kada je u pitanju zdravlje i ekonomija, tu ne smije biti stranačke knjižice, stranačkih razlika i simbola, nacionalnih, vjerskih i drugih podjela, nego moramo biti jedinstveni u donošenju mjera“, zaključuje Borenović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'