Ekonomija     | 28.04.2020. 13:55 |

Zahvalnice INZ-u za pomoć u sprečavanju pandemije iz AMZ-a i ZIKO-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. aprila (FENA) - Rukovodilac Službe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju (DDD) Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) Admir Gluhić primio je danas uime INZ-a Zahvalnicu kompanije ArcelorMittal Zenica (AMZ) za ostvarenu saradnju i podršku u stvaranju sigurnih uvjeta na radu.

Na ceremoniji u kompaniji Gluhiću je Zahvalnicu uručio generalni direktor kompanije (CEO) Nikhil Mehta.

Iz INZ-a podsjećaju da je od prvog dana prijetnje pandemije Covid-19 kompanija ArcelorMittal poduzela maksimalne mjere zaštite svih svojih radnika, ali i svih osoba koje dolaze u Kompaniju.

 Uz obaveznu i temeljitu dezinfekciju prostora, vozila i osoba uvedene su i mjere fizičke distance u organiziranom prijevozu, kao i sve druge preporuke dobijene od stručnjaka INZ, s kojima Mittal sarađuje godinama na više polja. Angažman stručnjaka i zaposlenika INZ-a prepoznat je i u Departmentu zdravlje i zaštita, a kulminirao je današnjom Zahvalnicom.

Osim iz AMZ, ovih dana je INZ dobio svojevrsnu zahvalnicu od uprave zavidovićke kompanije ZIKO, a direktor Ismet Mujanović se zahvalio na svim mjerama i postupcima koje je INZ proveo u proteklom periodu, te zatražio dodatne informacije i postupke za sigurnost svih svojih zaposlenika, što ukazuje na ozbiljnost pristupa i ove kompanije.

INZ je, kako se navodi u saopćenju, dalje na raspolaganju svim pravnim subjektima, institucijama, organizacijama kako u Zeničko-dobojskom, tako i u drugim kantonima Federacije, kada su u pitanju stručni savjeti, pružanje direktne pomoći i angažmana u svim uvjetima, a sve u cilju zaustavljanja pandemije, te provođenja sigurnosnih mjera zaštite građana.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas je Svjetski dan zdravlja – Vaše zdravlje je vaše pravo

Institut za zdravlje i sigurnost hrane će povećati svoju prisutnost u Tešnju

Uspješno okončan projekt INZ o reproduktivnom zdravlju djevojčica

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana