Bosna i Hercegovina     | 27.04.2020. 14:18 |

Procjena stanja u usporedbi sa zatraženom provedbom mjera na putu ka EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas putem video-sastanaka s veleposlanicima Republike Francuske i Savezne Republike Njemačke u BiH Guillaumeom Roussonom i Margret Uebber uoči samita Evropske unije i zemalja zapadanog Balkana zakazanog za maj u Zagrebu.

Sastanak je imao za cilj ocjenu dosadašnjeg iskoraka BiH ka članstvu, sukladno ključnim prioritetima obuhvaćenima u Mišljenju Evropske komisije iz 2019. godine, te pružanje podrške za daljnji napredak ka članstvu u Evropskoj uniji i otvaranju pregovora o pristupanju.

Dužnosnici su nastavili s inicijativom procjene trenutnog stanja u usporedbi sa zatraženom provedbom mjera u prethodnom razdoblju, ističući perspektivu razvijene i evropske Bosne i Hercegovine čime je još jednom data bezrezervna podrška za napredovanje BiH ka članstvu u EU.

Ključnim je naglašeno da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine treba koordinirati aktivnosti s tom inicijativom, osiguravajući stabilan, kontinuiran i značajan iskorak na evropskom putu BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu