Stranačke aktivnosti     | 26.04.2020. 14:44 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Žuljević: Umjesto za borbu protiv pandemije, Vlada FBiH daje novac za medijsku borbu protiv opozicije

Povodom medijske kampanje Vlade Federacije BiH za usvajanje "Korona-zakona" Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda FBiH, postavlja pitanje ko je i od kojeg novca platio 'dugometražnu' reklamu Vlade FBiH u kojoj se građani dovode u zabludu u vezi sa katastrofalnim prijedlogom 'Korona zakona'.

„Zatim želim postaviti pitanje je li uloga javnog servisa da komercijalno vara građane i radi za sebičnu politiku koja brigu vodi samo o sebi i o povlaštenim tajkunima povezanim sa vladajućim strukturama?

Napominjem da TV pretplatu ne plaćaju vladajuće stranke, nego građani Federacije BiH. Javni servis treba da služi njima, javnosti, a ne vladajućoj politici bilo koje vrste", naveo je Žuljević i dodao kako je najskandalozniji plaćeni poziv Vlade FBiH građanima da na osnovu friziranih podataka kontaktiraju parlamentarne zastupnike i traže od njih da podrže zakon, jer će navodno samo tako doći do potrebne pomoći.

„Nezapamćeno je da jedna vlada plaćenom propagandom prisiljava ljude da vrše pritisak na parlamentarce da podrže njen zakon. To je klasična zloupotreba sistema i javnog servisa za vršenje pritiska na izabrane zastupnike. Umjesto da daje novac za borbu protiv pandemije, Vlada FBiH plaća javnu borbu protiv opozicije", naveo je Žuljević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta