Sport     | 25.04.2020. 16:28 |

SPFBiH - Olgun je naveo niz neistina, krivih navoda i optužbi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. aprila (FENA) - Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH - SPFBiH, s ciljem ispravnog informisanja javnosti, izdao je saopštenje nakon objave video razgovora na službenim profilima NK Čelik Zenica sa Aydinom Olgunom.

SPFBiH smatra da je  Olgun naveo niz neistina, krivih navoda i optužbi, zbog kojih će odgovarati sudskim putem, te da će pružiti  zaštitu fudbalerima i  članovima o kojima je Olgun negativno govorio.

SPFBiH navodi da "Olgun u svom obraćanju nedvojbeno potvrđuje da je on angažirao štetne osobe po Klub (Erhan Sunbul i  Zaim Mujezinović), koji su obavljali u njegovo ime operativne poslove u NK Čelik Zenica, ta da je upravo on odgovoran za sve greške koji su njegovi radnici napravili".

SPFBiH smatra  da Olgun, umjesto višeminutnih govora o moralnim vrijednostima i iskazivanju ljubavi prema Bosni i Hercegovini i gradu Zenici, treba izvršiti plaćanje svih obaveza koje je on napravio Klubu zajedno sa svojim saradnicima i uraditi sve potrebno da Čelik dobije premijerligašku licencu.

- Nije prevaren  Olgun, prevareni su igrači, treneri i navijači NK Čelik Zenica njegovim rukovođenjem Kluba u proteklim godinama, navodi se u saopštenju SPFBiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SPFBiH traži konačnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja

Sindikat - Vraćanje amaterskog statusa u PLBIH ne donosi ništa dobro bh.fudbalu

SPFBiH - Pitanja za službe Civilne zaštite i institucije zdravstva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo