Stranačke aktivnosti     | 25.04.2020. 13:05 |

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

FENA Saopćenje

Narod i Pravda traži od ZOI-a povlačenje netransparentne odluke o iznajmljivanju restorana Benetton

Povodom informacije da je Kantonalno javno preduzeće ZOI’84 iznajmilo restoran Benetton na Bjelašnici privatnom poduzetniku, iz Naroda i Pravde su zatražili da uprava ovog preduzeća povuče ovu netransparentnu odluku.

Iz Naroda i Pravde očekuju da se ugovor o iznajmljivanju restorana Benetton na period od šest godina privatnom poduzetniku poništi, odnosno da Nadzorni odbor KJP ZOI’84 ne da saglasnost na ugovor koji je sačinjen netransparentno i daleko od očiju javnosti.

„Ukidanje djelatnosti ugostiteljstva i potpisivanje ugovora u trajanju od šest godina, bez objavljivanja javnog poziva, krajnje je netransparentno. Protiv ovakvih uprava i netransparentnih poteza smo se uvijek borili i nećemo ni sada šutjeti. Tražimo da se odluka povuče i da se sve vrati u okvire transparentnosti“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde, osim činjenice da je ugovor potpisan u vrijeme vanrednog stanja izazvanog pandemijom i to bez objavljivanja javnog poziva, spornim smatraju i činjenicu da je ugovor potpisan na period od šest godina.

„Od menadžmenta ZOI-ja smo tražili transparentnost i zakonitost u radu, tražili smo da se konačno ukinu prakse koje su godinama vodile prethodne uprave koje su ZOI koristili isključivo za vlastite potrebe. Ovaj potez uprave u suprotnosti je sa svim onim što smo od njih tražili i za šta smo se bespoštedno godinama borili, te očekujemo da se on poništi“, kaže se na kraju saopćenja Naroda i Pravde.

 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana