Bosna i Hercegovina     | 24.04.2020. 19:24 |

Štab civilne zaštite KS stavio van snage Naredbu o organizaciji radnog vremena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) -  Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je na današnjoj sjednici Naredbu kojom se van snage stavlja Naredba od 30. marta 2020. godina, a koja se odnosila na radno vrijeme trgovina koje su bile izuzete. 

Riječ je o trgovinama: prodavnice higijenskih proizvoda, trgovine prehrambenih proizvoda, ribarnice, mesnice, apoteke, specijalizovane prodavnice medicinskih, veterinarskih proizvoda i opreme, poljoprivredne apoteke, benzinske pumpe, kiosci, pekare, hemijske čistionice, specijalizovane prodavnice za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijalizovane prodavnice dječije opreme, prodavnice hrane za životinje, prodavnice građevinskog, vodovodnog i elektro-materijala, logistički i distributivni centri hrane, pića i higijenskih proizvoda, veledrogerije, knjižare, trgovine autodijelova, autoservisi i autopraonice.

U skladu sa tadašnjom Naredbom, a koja je danas stavljena van snage, te trgovine su radno vrijeme trebale organizovati do 18.30 sati, izuzev dežurnih apoteka.

Nakon što je na današnjoj sjednici Federalnog Štaba civilne zaštite ukinuta mjera zabrane kretanja od 20 do 5 sati, ta naredba je stavljena van snage, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'