Ekonomija     | 24.04.2020. 18:36 |

Online treninzi u centru pažnje poduzetnika za vrijeme pandemije

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Biznis centar bh. dijaspore organizuje webinar predavanja u okviru kojih poduzetnici iz cijele zemlje tragaju za rješenjima i uputama po pitanju različitih izazova na polju radnih odnosa, ugovornih obaveza, zaštite na radu, sudskih postupaka u vrijeme pandemije.

USAID Projekt "Diaspora Invest" podržao je realizaciju aktivnosti DBC Online - savjetodavne sesije za poduzetnike/ce.

- Organizovali smo četiri webinara. Ova vrsta edukacije je poslovnoj zajednici izuzetno bitna. Ukoliko imate pravu informaciju smanjujete troškove kompanije, a kroz adekvatno savjetovanje možemo sačuvati radna mjesta i pomoći našoj ekonomiji - poručila je advokatica i članica udruženja "Arbitri" Armela Ramić, koja predaje na webinaru "Pandemija COVID-19 i zaštita prava te samozastupanje u okviru sudskih postupaka“.

Armin Alijagić, rukovodilac Biznis centra bh. dijaspore, poručio je da su webinari prošli sa visokim pozitivnim ocjenama učesnika.

-Nakon što smo se našli u ovoj situaciji, počeli smo da razmišljamo kako Biznis centar bh. dijaspore može biti na usluzi poduzetnicima. Realizovali smo online webinare, prvenstveno s ciljem podrške kompanija-korisnica programa podrške USAID Projekta "Diaspora Invest", ali i prema široj poslovnoj zajednici - kazao je Alijagić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

'Diaspora Invest' - U Tesliću se okupile vodeće mlade kompanije iz cijele zemlje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'