Ekonomija     | 24.04.2020. 11:56 |

Košarac zahvalio Azerbejdžanu na pomoći koju su donirali BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. aprila (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac zahvalio je predsjedniku Azerbejdžana Ilhamu Aliyevu, ministru ekonomije Mikayilu Jabbarovu, vladi i narodu te prijateljske zemlje na pomoći koju su donirali BiH u borbi protiv širenja koronavirusa.

- Azerbejdžan je bio među prvim zemljama koje su nam ponudile pomoć i podršku u najtežim trenucima. Time se Azerbejdžan ponovo pokazao kao prijatelj svih naroda u BiH - kazao je Košarac.

Podsjetio je da je 4. aprila telefonom razgovarao s ministrom ekonomije Jabbarovim, koji je izrazio spremnost Azerbejdžana da pomogne BiH u sprječavanju širenja koronavirusa.  

- Iako i sami suočeni s borbom protiv koronavirusa, prijatelji iz Azerbejdžana brzo su reagirali i uputili nam potrebnu pomoć, na čemu sam im neizmjerno zahvalan - dodao je Košarac.

Izrazio je nadu da će BiH i Azerbejdžan nastaviti razvijati dobre bilateralne odnose i jačati ekonomsku saradnju, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Alijev: Azerbejdžan i Armenija 'bliži miru nego ikada'

Alijev: Azerbejdžan i Armenija sada su bliži miru nego ikada

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'