Stranačke aktivnosti     | 23.04.2020. 16:47 |

Priopćenje za javnost HRS-a

FENA Saopćenje

Mostar 23.04.2020.

Priopćenje za javnost: Nevenko, Zdenko, Eugene, Drago šta to prskate?

Pozivamo Vlade HNŽ-a, ZHŽ-a, Stožere CZ i ostale nadležne da javnosti pojasne stvarne razloge povlačenja zabrane kretanja van mjesta prebivališta. Javnost mora znati je li razlog povlačenja bojazan od odluke Ustavnog suda, kao prevencija na priziv kojeg je uputio HRS, ili su razlozi neki drugi? Idemo kronološki:

Četvrtak 16.04. HRS uputio priziv Ustavnom sudu i traži zbog protuustavne zabrane kretanja van mjesta prebivališta.

Ponedjeljak, 20.04. na redovitom monološkom obraćanju medijima u 13:00 Vlada HNŽ-a poručuje „kako će se ići u pooštravanje mjera, jer su građani izgubili kompas. Izletišta puna, stari i djeca se redovito kreću, napuštaju mjesta prebivališta, itd.“

Utorak, 21.04. priopćenje Stožera CZ, Eugen Ćubela: „Sve odluke koje smo donijeli su zakonski utemeljene. Uvjeren sam da će apelacija biti odbačena, čudi me što su neke političke opcije, nimalo slučajno, izabrale našu županiju kao poligon za pokušaj samopromoviranja“.

Srijeda, 22.04. redovito monološko obraćanje medijima u 13:00: „Ako se nastave ovakvi trendovi, možda nakon prvosvibanjskih blagdana možemo govoriti o ukidanju nekih restrikcija, pogotovo one o UKIDANJU KRETANJA VAN MJESTA PREBIVALIŠTA, odnosno nekontroliranog migriranja, kako ne bi došlo do opuštanja. Na žalost nije još ništa gotovo!“

Srijeda, 22.04. Ustavni sud rekao kako je zabrana kretanja osobama ispod 18 i iznad 65 kršenje ljudskih prava.

Četvrtak, 23.04. redovito monološko obraćanje medijima u 13:00: „s obzirom na povoljnije epidemiološko stanje, stavlja se van snage odluka o zabrani kretanja van mjesta prebivališta“.

Iz ove kronologije je vrlo jasno kako povlačenje zabrane napuštanja mjesta prebivališta od strane Vlada HNŽ-a i ZHŽ-a dogodilo iz bojazni kako će Ustavni sud reći kako se radi o kršenju ljudskih prava, po prizivu kojeg smo mi uputili. Slanje našeg priziva imalo je dva cilja: ishodovati povlačenje protuustavne zabrane kretanja i dokazati nesposobnost Vlada i vodstva Stožera CZ. Očigledno smo uspjeli u prvom naumu. Morali smo za to angažirati pravne stručnjake, ali isplatilo se. Za ovo drugo se nismo trebali previše truditi, jer ipak, svojim djelima i Vlade i vodstva Stožera su se pokazali nedorasli situaciji, osobito Vlada i Stožer HNŽ-a.

Nadmenim stavovima i umišljenošću doveli su do toga da niti jedan slobodni i neovisan medij više ne prati njihove tiskovne konferencije. Tobože radi sigurnosti novinara, da se ne okupljaju, dok isto ne vrijedi za radnike po gradilištima hotela i zgrada po Mostaru. Osramotili su nas pred međunarodnom zajednicom, govoreći kako je „EUFOR obišao i izrazio zadovoljstvo prostorom karantena u Ortiješu“, što je EUFOR demantirao. Još uvijek građani čekaju na podjelu epidemiološke zaštitne opreme, što je zakonska obveza bila.

Hvala Vladama HNŽ-a i ZHŽ-a što strahuju od „populista koji prikupljaju jeftine političke poene?“. Što se tiče rezultata mjera koje su povukli, samo ćemo ispričati kratku, istinitu, priču:

Ide Mujo parkom i prska prskalicom.
Prilazi mu čovjek i pita: „Šta to prskaš?“.
„Prskam protiv krokodila“ kaže Mujo.
„Ali ovdje nema krokodila“ kaže mu prolaznik.
„Kako će bit, kad ja prskam!“ reče Mujo.

HRS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

HRS

Vezane vijesti

Konferencija za novinare Hrvatske republikanske stranke

Priopćenje za javnost HRS-a

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo