Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 10:20 |

Izmjene Zakona o inspekcijama na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o inspekcijama Kantona Sarajevo bit će razmatran na online sjednici Skupštine Kantona Sarajevo koja je upravo počela.

Zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, te o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana ZZOKS za 2020. godinu.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja KS, kao i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja ove godine.

Također će biti razmatran Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o prenosu prava vlasništva i posjeda na nekretninama između Zavoda za izgradnju KS s jedne strane i KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo s druge strane, bez naknade.

Na dnevnom redu Skupštine KS je, također, Prijedlog programa rada te skupštine za 2020. godinu, kao i nekoliko informacija Vlade i Štaba civilne zaštite KS o poduzetim aktivnostima po resorima u vezi s provođenjem mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, te Informacija o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu u KS s prijedlogom mjera.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo