Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 09:36 |

Usvojen revidirani Akcijski plan unapređenja Skupštine Brčko distrikta BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. travnja (FENA) - Zastupnici Skupštine Brčko distrikta BiH na sjednici u srijedu usvojili su revidirani Akcijski plan za Skupštinu Distrikta za unapređenje njezine uloge u kontekstu EU integracija.

 Uroš Vojnović, predsjedatelj Povjerenstva za europske integracije rekao je da je od 17. siječnja 2018. godine kada je usvojen prvi revidirani Akcijski plan napravljen značajan iskorak.

 "Tada smo imali pet, a sada imamo 48 implementiranih mjera. Djelomično smo imali implementirane 22, a sada je 36 mjera, dok je broj mjera čija je implementacija u tijeku s pet porastao na 15", rekao je Vojnović i dodao je da će u idućih šest mjeseci biti usvojen značajan broj mjera iz Akcijskog plana.

 Vojnović je istaknuo da je provedba Akcijskog plana Skupštine Brčko distrikta za unapređenje njezine uloge u kontekstu EU integracija rezultiralo donacijom EU u suvremenoj opremi koja je instalirana u dvorani za plenarna zasjedanja Skupštine.

 "Vrijednost donacije je između dvjesto i dvjesto pedeset tisuća eura. Riječ je o opremi koju izuzev mikrofona, dvorane za simultano prevođenje čini server koji će nam omogućiti da provedemo određene mjere iz Akcijskog plana čime će transparentnost rada Skupštine biti mnogo veća. U tijeku je nabava servera za e-zakonodavstvo čime će se ostvariti i velike novčane uštede", kazao je Vojnović i dodao da je novom suvremenom tehničkom opremom u dvorani za plenarne sjednice Skupštine zamijenjena oprema stara 30 godina.

 Zastupnici su na sjednici dali suglasnost na Odluku o povećanju osnovnog kapitala JP "Komunalno Brčko" kao i suglasnost na Statut i Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji Zavoda za planiranje, projektiranje i razvoj Distrikta.

 Odloženo je razmatranje više točaka, među kojima, davanje suglasnosti na nekoliko akata JP "Radio Brčko", Izvješće o ocjeni rada voditelja Policije Brčko distrikta za 2019. godinu, Izvješće o procesu fiskalizacije kao i Informacija o realizaciji Deklaracije o unapređenju informatizacije u Brčko distriktu BiH, priopćila je u četvrtak Skupština Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo