Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 08:52 |

Stožer ZHŽ-a naložio obvezno testiranje zaposlenika u domovima za stare osobe

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 23. travnja (FENA) -  Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na izvanrednoj sjednici u srijedu zadužio je domove zdravlja da u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo pristupe obveznom testiranju na covid-19 zaposlenika u domovima za stare i nemoćne osobe na području te županije.

Također, na sjednici Stožera dozvoljen je rad trgovinama vatrogasnim aparatima i opreme za sigurnosne agencije, trgovinama i servisima informatičke opreme, trgovinama poljoprivredne opreme te rasadnicima i cvjećarama.

Za pravne subjekte koji nude usluge proizvodnje i posluživanja hrane, a mogu osigurati šalter izdavanje i njenu dostavu putem telefonskih narudži, kao i proizvodnju i posluživanje hrane za goste hotela, ograničava se radno vrijeme do 20 sati, uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera, izvijestili su iz Stožera.

 U ZHŽ-u do sada su zabilježene 74 covid-pozitivne osobe, od kojih 58 iz Širokog Brijega, 12 iz Gruda i četiri iz Posušja, dok u Ljubuškom nije evidentiran niti jedan slučaj.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana