Kultura     | 22.04.2020. 10:49 |

Čestitka Spahića za Selman i Panić za učešće na 19. Bijenalu mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić čestitao je Selmi Selman i Mili Panić izbor za učešće na 19. Bijenalu mladih umjetnika Mediterana i Evrope, koje će pod motom "School of Waters" biti održano u San Marinu.

Umjetnike su izabrali vrhunski selektori iz mediteranskih i evropskih zemalja članica BJCEM, saopćila je direkcija "Sarajevske zime".

Asocijacija BJCEM je osnovana u Sarajevu tokom održavana X Bijanala BJCEM pod motom "Kaos i Komunikacija". Bosanskohercegovački umjetnici su učestvovali na svim bijenalima u organizaciji Međunarodnog centra za mir-SWF od 1994. godine.

- Veoma sam ponosan da smo kroz  BJCEM predstavili više od 500 najboljih umjetnika naše zemlje i hiljade umjetnika iz jednog od najinspirativnijih  dijelova svijeta - izjavio je Spahić, prvi predsjednik Asocijacije BJCEM/2001.-2007./ i njen utemeljitelj s umjetničkim udruženjima i gradovima, regijama i zemljama Mediterana i Evrope.

Ovogodišnji izbor potvrda je vrhunskih kvaliteta umjetnika, izuzetnih selektora, rada kreativnog tima BJCEM i svih članova Asocijacije, naglasio je Spahić i najavio da će u Sarajevu, tokom Olimpijade kulture u maju 2021., biti obilježena dvadesetogodišnjica osnivanja Asocijacije Bijenala i odluke Internacionalnog žirija da u tom gradu bude izgrađen Concert hall Sarajevo na Marindvoru.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Bećirović uputio čestitku u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo