Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 19:56 |

Riješen problem kanalizacije u ulici Vejsila Čurčića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. aprila (FENA) -  U toku su završni radovi na asfaltiranju ceste u ulici Vejsila Čurčića u naselju Švrakino Selo, gdje je u proteklim danima završena izgradnja separatne kanalizacione mreže, čime je riješen dugogodišnji problem mještana ovog dijela naselja.

Radi se o izuzetno strmoj ulici u kojoj nije bila riješena odvodnja fekalnih i oborinskih voda, pa su se one slijevale niz ulicu uzrokujući pri tome stanovnicima velike probleme, posebno u ljetnjem i zimskom periodu, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Radovima koji su izvedeni u prethodnim danima, a kojima su fekalne i površinske vode prikupljene u kanalizaciju i stambeni objekti priključeni na novoizgrađeni kanalizacioni sistem, riješeni su dugogodišnji problemi stanovnika ovog područja, a nakon toga pristupilo se i asfaltiranju ceste u punom profilu.

Radove koji se izvode u ovoj ulici, sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ "Švrakino Selo-2" obišao je općinski načelnik Semir Efendić.

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela, nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno i u skladu s finansijskim mogućnostima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

Općina Novi Grad izdala urbanističku saglasnost za izgradnju 12. transverzale na njenom području

Općina Novi Grad: Potpisani ugovori za sufinansiranje troškova poslovanja početnika u biznisu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'