Bosna i Hercegovina     | 20.04.2020. 17:03 |

Ministar Jupić obišao osobe u karanteni koje štrajkaju glađu (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

ZENICA, 20. travnja (FENA) - Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Adnan Jupić posjetio je osobe smještene u karantenu u hotelu Zenica, koje su stupili u štrajk glađu i traže da ih se pusti u kućnu izolaciju.

- Ja sam ih zamolio da prekinuo štrajk glađu, što oni kategorički odbijaju. Od mene su tražili da im se netko iz Federalnog stožera civilne zaštite obrati i da im da objašnjenja za neka pitanja na koja ni ja nisam imao odgovore u ovom trenutku - izjavio je novinarima ministar Jupić.

Po njegovim riječima, osobama u karanteni prenio je i jednu dobru vijest, a to je preporuka Federalnog ministarstva zdravstva da se vrijeme karantene, prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, skrati s 28 na 14 dana uz obvezno testiranje nakon kojega osobe iz karantene, ako je test na covid-19 negativan, mogu biti puštene kućama.

Ministar Jupić upozorio je kako veliki problem predstavlja činjenica da je popunjeno više od 90 posto kapaciteta u karantenskom smještaju u ZDK.

- Mi smo jutros preko Kriznog stožera uputili dopis Federalnoj upravi policije i Federalnom stožeru civilne zaštite da nam pomognu i ukazali na realnu mogućnost da se u sljedećih nekoliko dana pojavi veći broj ljudi na granicama ZDK koje mi nećemo imati gdje smjestiti što bi moglo stvoriti ozbiljan sigurnosni problem - istaknuo je ministar.

Dodao je kako bi moguće rješenje tog problema moglo biti da se osobe koje ispunjavaju uvjete šalje u kućnu izolaciju, a da se karantenski smještaj koristi za osobe koje ne poštuju kućnu izolaciju.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4375

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1xcK35lH7hP1CbAXl7zo7yLEpB3S6-QcQ?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Osuđeni bivši poljski ministar unutrašnjih poslova Kaminski započeo štrajk glađu u zatvoru

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo