Bosna i Hercegovina     | 20.04.2020. 16:49 |

Vlada ŽZH će uplatiti plaće za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru

FENA Dejan Jazvić

ŠIROKI BRIJEG, 20. travnja (FENA) - S ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Županije Zapadnohercegovačke će svakom poslodavcu čijem je gospodarskom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike za iste uplatiti minimalnu neto plaću, potvrdili su Feni dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Vlade ŽZH naći će se Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Riječ je o zakonskom riješenu koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Kada je riječ o uplati minimalne plaće u spomenutom Prijedlogu Zakona se navodi kako će se ova mjera realizirati putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a bit će isplaćeno s pozicije tekući prijenosi za gospodarstvo.

 -Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na razdoblje travanj i svibanj 2020. godine, stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Dakle, ako Vlada ŽZH sutra usvoji ovo zakonsko rješenje oko 2.000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite za travanj i svibanj će plaće dobiti iz županijskog proračuna.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Donji dom španskog parlamenta usvojio sporni zakon o amnestiji za katalonsle separatiste

Grčka usvojila zakon o stranim univerzitetima, spriječeni protesti studenata

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Parlamentarni odbor podržao izmjene Zakona o kontroli cijena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo