Stranačke aktivnosti     | 20.04.2020. 13:06 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 20. travnja 2020. godine

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović održao koordinacijski sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH s federalne razine i predsjednicima županijskih Vlada

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH i predsjednicima županijskih Vlada.

Održani sastanak fokusirao se na razgovor o ekonomskim temama i zakonima za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica su trenutni izazov i prijetnja gospodarstavu.

Istaknuta je potreba nastavka daljnjeg koordiranja svih aktivnosti kao i žurno parlamentarno djelovanje, kako bi se donijele odluke i zakoni  koji će u dovoljnoj mjeri pomoći saniranju proračuna i gospodarstvu u cjelini.

Zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica mora uvažavati i preporuke gospodarstvenika koji trpe negativne posljedice epidemije. Vlada Federacije BiH, također mora uvažavati primjedbe županija, općina i gradova. Teret krize kojoj je izloženo gospodarstvo mora uključivati sve razine vlasti, te donijeti potrebne mjere za pomoć gospodarstvu.

Naglašeno je važnim provesti rebalans proračuna, kako bi se omogućilo oživljavanje gospodarstva i nadvladavanju problema nakon ove krize.

Raspodjela sredstava pomoći sa viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti, te mora biti zasnovana na stvarnim potrebama svih lokalnih zajednica.

Transfer nižim razinama vlasti iz Vlade Federacije BiH sadržajno mora biti prilagođen potrebama ublažavanja posljedica u zdravstvu i gospodarstvu kao i zaštiti obrazovnih, kulturnih, sportskih i drugih institucija, kako bi u budućnosti mogle funkcionirati, zaključeno je na sastanku.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana