Sport     | 17.04.2020. 17:25 |

Zbog Roland Garrosa otkazan Laver Cup

FENA Agencije

LONDON, 17. travnja (FENA) - Međunarodni dvoranski teniski turnir na tvrdoj podlozi između ekipa Europe i Svijeta, Laver Cup, otkazan je i neće se održati ove godine.

Četvrto izdanje trodnevnog natjecanja trebalo se održati od 25. do 27. rujna u Bostonu, međutim nakon što je Roland Garros prebacio svoj termin na jesen (20. rujna - 4. listopada) postalo je jasno kako će organizacija Laver Cupa biti nemoguća.

Bostonski TD Garden ostat će domaćin četvrtog izdanja događaja, koji će se sada održati od 24. do 26. rujna 2021. godine, a organizatori su poručili kako će ulaznice kupljene za ovu vrijediti i za iduću godinu ili navijači mogu dobiti puni povrat.

"Morali smo donijeti odluku o našem događaju", rekao je predsjednik Laver Cupa Tony Godsick.

"Znamo da će naši navijači razočarani što moraju čekati dodatnu godinu za Laver Cup u Bostonu, ali ovo je odgovoran tijek akcije, potreban zbog problema s kalendarom," dodao je Godsick, koji je ujedno i menadžer Rogera Federera, prenosi Hina.

Muški ATP Tour i WTA, koji upravlja ženskim tenisom, obustavili su sve turnire do sredine srpnja nakon što su zemlje počele zaključavati granice kako bi spriječile širenje koronavirusa koji je do sada zarazio više od dva milijuna ljudi.

Jedan od najpoznatijih svjetskih turnira Wimbledon je otkazan, dok je Roland Garros prebacio termin na tjedan dana nakon završetka US Opena.

Laver Cup je pokrenut 2017. godine, a sva tri turnira dobili su tenisači Europe.

Prvo izdanje održano je u Pragu od 22. do 24. rujna 2017. u O2 Areni, a Europa je slavila sa 15-9, godinu dana kasnije u Chicagu bilo je 13-8, a lani u Ženevi 13-11.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom