Bosna i Hercegovina     | 17.04.2020. 15:52 |

Kineska ambasada donirala Brčkom 4.000 maski

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. aprila (FENA) - Komandantu Kriznog štaba i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću danas je ministrica civinih poslova BiH Ankica Gudeljević uručila 4.000 maski koje je toj lokalnoj zajednici pripalo iz kontigenta pomoći koji je Bosni i Hercegovini donirala Narodna Republika Kina.

Ministrica Gudeljević, koja je gradonačelniku Miliću prenijela pozdrave kineskog ambasadora u BiH Ji Pinga, istakla je da je ovo samo dio pomoći te da bi veće i značajnije količine trebale uskoro da stignu i u Brčko.

"Prije sedam dana stigao je prvi kontigent pomoći Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i iz tog kontigenta ove maske su pripale Brčko distriktu BiH. Ovo je samo početak jer će uskoro stići još medicinskih potrepština iz Kine i o tome ćemo, kako to bude stizalo, obavještavati javnost", precizirala je ministrica Gudeljević.

Ističući cjelokupan angažman ministrice civilnih poslava BiH u vezi sa raspodjelom pomoći za Brčko, a koja stiže u Sarajevo, gradonačelnik Milić zahvalio je kineskoj ambasadi na razmijevanju kada je u pitanju slanje pomoći za Distrikt.

"Mi ćemo već naredne sedmice dobiti još jedan kontigent pomoći iz Narodne Republike Kine koja je komercijalnog karaktera. I u toj nabavci imali smo ogromnu pomoć ambasadora Ji Pinga i otuda još jednom zahvalnost za sav njihov angažman u vrijeme ove pandemije", podsjetio je gradonačelnik Milić.

Također, izrazio je zahvalnost ministrici Gudeljević na podršci i njenom angažmanu da u ovoj raspodjeli međunarodnih donatorskih sredstava i Brčko distrikt BiH dobije svoj dio, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'