Bosna i Hercegovina     | 17.04.2020. 15:42 |

Marić: Morbidno i neetično svako politiziranje ljudskim tragedijama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - SDP se ne može pomiriti sa činjenicama koje se ogledaju u tome da se i Kanton Sarajevo i Federacija BiH, pa i cijela država odlično nose sa pandemijom i da čak i prema WHO-u možemo biti primjer drugim državama. Za veliki dio toga zaslužne su sve sarajevske zdravstvene ustanove, navodi šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, Zvonko Marić.

Reagirajući na današnju press konferenciju sarajevskog kantonalnog odbora SDP-a, Marić navodi da "svi mi dugujemo zahvalnost zdravstvenim radnicima".

-Naravno, to ne znači da trebamo gledati kroz prste onima koji se u ovim teškim danima nisu stavili na raspolaganje i koji su uzeli bolovanje. To će riješavati svaka ustanova za sebe, ali mislim da je dobro da je direktor Doma zdravlja skrenuo pažnju i na ovaj problem. U nedostatku tragedije poput one u Italiji ili Španjolskoj, neki SDP-ovi čelnici pokušavaju da se posluže nekolicinom slučajeva oboljelih na koronavirus koji su nažalost preminuli. Meni je morbidno i neetično svako politiziranje ljudskim tragedijama u svim prilikama, a pogotovu u ovakvim kakve su danas, navodi Marić.

Dodaje da mu, kako kaže, nije jasna uloga Damira Mašića koji "na svom Facebooku piše maltene dijagnoze ljudima".

-On zna ko je umro od korone a ko nije. On zna ko bi trebao biti u bolnici a ko može biti pušten na kućnu njegu. Mašić kao da je čitav radni vijek proveo u bolnici, a ne na budžetu raznih institucija. Ja iz ovog monologa nisam mogao zaključiti šta oni zapravo zamjeraju premijeru Nenadiću osim toga što se ne bavi obdukcijama i što se ne miješa u posao ljekarima. Nisu svi eksperti za sve kao Mašić. Koliko ja znam premijer Nenadić se bavi pripremom rebalansa i mjera za spas privrede što i jesu njegovi glavni zadaci. Na samom kraju, dr Stevanović izjavi da su "donesene mjere dobre i apelujem na građane da ih se pridržavaju". Zdrava logika nas upućuje na zaključak da su mjere dobre, ali prema njegovom mišljenju, očito nisu oni koji su ih donijeli, zaključuje Marić u svojoj reakciji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Terović: Predao sam preduzeće u potpuno likvidnom stanju

Dunović: O mom poštenju i istini neka sude vrijeme i narod

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!