Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 13:56 |

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo 23. aprila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZOKS) za 2020. godinu bit će na dnevnom redu sjednice Skupštine KS 23. aprila ove godine.

Također će zastupnici razmatrati i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Finansijskog plana ZZO KS, za 2020. godinu.

Kako je na sjednici Kolegija SKS dogovoreno, na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o inspekcijama KS, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja KS, kao i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2.do 9.maja ove godine godine.

Također će biti razmatran i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Pred zastupnicima je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o prenosu prava vlasništva i posjeda na nekretninama između Zavoda za izgradnju KS s jedne strane i KJKP "Pokop" d.o.o. Sarajevo s druge strane, bez naknade.

Na dnevnom redu Skupštine je i Prijedlog Programa rada SKS za 2020. godinu, kao i nekoliko informacija Vlade i Štaba civilne zaštite KS o poduzetim aktivnostima po resorima u vezi provođenja mjera radi sprječavanja širenja koronavirusa, te informacija o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu u KS sa prijedlogom mjera.

Kako je i najavljeno, sjednica Skupštine bit će održana online zbog proglašenog stanja nesreće. U slučaju ostvarivanja adekvatnih tehničkih uvjeta za njeno emitiranje uživo, putem TVSA, građani će biti blagovremeno informirani, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo