Bosna i Hercegovina     | 17.04.2020. 14:08 |

Kalem: Radovi ne staju ni tokom pandemije

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem obišao je danas dva gradilišta na prostoru općine Centar.

U prvom djelu dana posjetio je radove na rekonstrukciji saobraćajnice u ulici Patriotske Lige gdje će Direkcija za cestre KS obnoviti dionicu u dužini od skoro dva i po kilometra. Ugovorena vrijednost projekta je blizu 740 hiljada KM, od čega Direkcija izdvaja 500 hiljada, dok ostatak sredstava osigurava Općina.

Nakon toga, Kalem obišao je radove na čišćenju prostora Prve trasverzale. Trenutno se kraju privodi uklanjanje objekata GRAS-a, dok se u narednom periodu predviđa rušenje prve kuće na spoju ulica Kranjčevićeva i Halida Kajtaza. Ministar je naglasio da završetkom ove faze radova očišćeno će biti 8500 kvadratnih metara.  

- Projekat Prve trasverzale je prioritet Vlade Kantona Sarajevo. Isto tako kontinuirano ulažemo u poboljšanje kvaliteta glavnih saobraćajnica. U ulici Patriotske Lige tamo gdje je to neophodno zamjenit ćemo kompletnu konstrukciju ceste, dok na nekim djelovima dovoljno će biti skidanje starog i ugradnja novog asfalta. Radovi ne staju ni tokom pandemije. Trudimo se da iskoristimo lijepe vrijeme i smanjen saobraćaj u gradu, sve uz obavezno poštovanje propisanih mjera sigurnosti - rekao je ministar Kalem.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Kalem i Kovač obišli nekoliko lokacija gdje se izvode infrastrukturni projekti

Kalem:U Budžetu KS sada nemamo planiran novac za subvencioniranje karata GRAS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo