Ekonomija     | 17.04.2020. 11:46 |

Gornjovakufski poljoprivrednici oslobođeni učešća u nabavci plastenika

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 17. aprila (FENA) - U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“, izvršena je podjela dvadeset plastenika za korisnike s područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Projekt je realiziran u saradnji s humanitarnim organizacijama Muslim Aid BiH (MAID) i LDSC,koje su osigurale 40 posto sredstava, dok je iz općinskog budžeta, umjesto identičnog iznosa koji je prethodno bio dogovoren, sada izdvojen iznos od 60 posto. 

Razlog je odluka da se, zbog novonastale situacije uzrokovane pojavom koronavirusa i potrebe za proširenjem domaće proizvodnje, korisnici donacije oslobode plaćanja vlastitog udjela od 20 posto.

- Na javni poziv, koji smo objavili, prijavilo se 29 osoba, od kojih je dvadeset dobilo plastenike, na osnovu rang liste koju je utvrdila posebna komisija. U julu ili augustu dodijelit ćemo još 15 plastenika, uz pomoć njemačke organizacije ASB. Na taj način, plastenike će dobiti svi zainteresirani poljoprivrednici - kazao je načelnik općine Gornji Vakuf- Uskoplje Sead Čaušević.

Korisnici te vrijedne donacije obradovani su i paketima sjemenskog materijala, koji ovih dana planiraju zasaditi u dobijenim plastenicima.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'