Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 14:48 |

Poziv građanima RS za razumijevanje i da poštuju mjere protiv koronavirusa

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16.aprila (FENA) – Zvaničnici Republike Srpske (RS) podržali su sve mjere Republičkog šaba za vanredne situacije koje se odnose na dane vaskršnjih praznika, te zamolili građane za razumijevanje i poštivanje mjera.

Smatraju da je današnja posjeta delegacije Mađarske veoma važna, te su zahvalili rukovodstvu te države na medicinskoj pomoći koja je upućena tom bh. entitetu.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, koje čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, izraženo je zadovljstvo, kako je saopćeno, količinama pomoći koje je taj bh. entitet do sada dobio za borbu protiv virusa korona, te konstatovano da su obezbijeđene i dovoljne količine lične zaštitne opreme.

Data je podrška radu Fonda solidarnosti za obnovu RS i konstatovano da Fond raspolaže sa dovoljno sredstava za sve planirane aktivnosti podrške i pomoći. Istaknuto je da će institucije RS, nakon vaskršnjih praznika, nastaviti da se još intenzivnije bave ekonomskim pitanjima i mjerama podrške privredi.

Glavni koordinacioni tim napomenuo je da su počele isplate sredstava za poreze i doprinose za mart 2020. godine, za privredne subjekte, koji su odlukama Štaba za vanredne situacije, bili onemogućeni da obavljaju svoju djelatnost. Za isplatu poreza i doprinosa za 41.000 radnika u realnom sektoru, predviđeno je oko 17 miliona KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu