Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 13:16 |

Nastava u školama u RS do sredine juna, učenici će biti ocijenjeni

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 16. aprila (FENA) – Učenici u Republici Srpskoj bit će ocjenjivani na osnovu truda i angažmana tokom nastave na daljinu koja je počela za osnovce i srednjoškolce sredinom marta, zbog pojave koronavirusa - izjavila je danas ministrica prosvjete i kulture Natalija Trivić i potvrdila da će taj vid nastave trajati do sredine juna.

Nakon sjednice entitetske vlade, na kojoj je prihvaćen Prijedlog uputstva o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama prilikom izvođenja nastave na daljinu, istakla je da će đacima koji ne budu zadovoljni ocjenom, biti omogućeno polaganje razrednog ispita pred komisijom.

-S obzirom da su svi ocijenjeni u prvom polugodištu, a mnogi su dobili ocjenu i u drugom polugodištu, nema razloga da se ne utvrdi i krajnja ocjena - rekla je Trivić.

To znači, navela je, da će primarno biti vrednovan njihov angažman u komunikaciji i interaktivnosti putem kratkih pismenih testova, pisanja eseja ili audio i video prezentacija.

-Veoma je važno da nastavnici vode evidenciju o praćenju rada svakog učenika – dodala je ona i naglasila da je u ovoj situaciji primarno zdravlje učenika.

Za osnovce u tom bh. entitetu je on line nastava počela 16. marta, a srednjoškolce 23. marta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Počela pripremna nastava za 370 mališana na području Brčko distrikta

Crna Gora: Redovita nastava nakon trodnevnog štrajka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu