Ekonomija     | 16.04.2020. 12:11 |

Elektroprivreda HZ HB: Aluminijev dug sastavni je dio plana restrukturiranja

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 16. travnja (FENA) - Komentirajući izjavu predsjednika M. T. Abraham Grupe Isaaca M. Tamira da se dug Aluminija d.d. Mostar ne odnosi na novo poduzeće Aluminij Industries d.o.o., iz Elektroprivrede HZ HB naveli su kako je plaćanje duga za utrošenu električnu energiju sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar.

Iz Elektroprivrede HZ HB podsjećaju da dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar iznosi gotovo 300 milijuna konvertibilnih maraka te da je posljednje uplate za taj dug Elektroprivreda HZ HB primila tijekom prošle godine.

"Dug Aluminija d.d. Mostar ne dovodi u pitanje opstojnost i rad Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar, kao ni naše razvojne planove, ali ih sigurno usporava.

Javnosti je poznato da smo mi nabavljali električnu energiju za kupca Aluminij d.d. Mostar na tržištu, koju smo platili, zbog čega smo se kreditno zadužili kod komercijalne banke. Navedeno kreditno zaduženje, također, ne dovodi u pitanje likvidnost našeg poduzeća.

Naša uprava aktivno prati stanje u Aluminiju d.d. Mostar, te kao i do sad poduzima sve zakonom predviđene radnje, a plaćanje duga je sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar", navedeno je u pisanom odgovoru Elektroprivrede HZ HB dostavljenom Feni.

Podsjećamo, prošloga tjedna Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke.

U intervjuu za Fenu, direktor M. T. Abraham Grupe Isaac M. Tamir kazao je kako se dug za utrošenu električnu energiju ne odnosi na novu tvrtku Aluminij Industries te da dug neće utjecati na obnavljane proizvodnje u mostarskom poduzeću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo