Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 16:22 |

Ajnadžić: Armija i MUPRBiH čudo bosanskog otpora agresiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) -Ppredstavnici Općine Centar Sarajevo, predvođeni načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, obišli su  groblja i mezarja, gdje su položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima, povodom obilježavanja 28. godišnjice formiranja Armije RBiH.

Ajnadžić je naglasio da ta lokalna zajednica posvećuje dužnu pažnju svima onima koji su branili općinu, grad i državu.

- Prije svega želim da čestitam godišnjicu formiranja Armije RBiH. Armija i MUPRBiH su čudo bosanskog otpora agresiji. Pripadnici ove dvije legitimne državne formacije su uspjeli odbraniti nezavisnost i opstojnost jedinstvene naše države Bosne i Hercegovine. Svojom hrabrošću i žrtvom su pokazali šta znači biti čudo od patriota. Danas se moramo zapitati gdje su ti hrabri borci koji su bili u strukturi odbrane države Republike Bosne i Hercegovine. Smatram da se njihov položaj mora poboljšati što je zadatak svih nivoa vlasti. Današnje Oružane snage BiH trebaju biti jake onoliko koliko je to potrebno građanima ove države - naglasio je Ajnadžić, koji je tokom proteklog rata, između ostalog, obavljao i dužnost komandanta Prvog korpusa Armije RBiH.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti predstavnici Općine su posjetili deset porodica pripadnika boračke populacije i ovom prilikom im uručili prehrambene pakete, saopćeno je iz Pres-službe Općine Centar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

U Goraždu obilježena 30. godišnjica pogibije komandanta Muhidina Mašića

Općina Novi Grad Sarajevo obilježila Dan Armije RBiH i 32. godišnjicu njenog formiranja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta