Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 13:13 |

U Brčko Distriktu BiH obilježen Dan Armije RBiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 15.aprila (FENA) - U povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine Brčko Distrikt BiH i predstavnci SDA, Stranke za BiH i SBB-a su položili cvijeće na centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine u Brčkom te šehidskom mezarju u Gornjem Rahiću.

U čestitki koju je uputila Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH navodi se da je Armija RBiH, iako suočena s mnogobrojnijim, naoružanijim i opremljenijim agresorom, izvojevala dvije pobjede - odbranila  je i sačuvala suverenitet i granice naše domovine, volju i izbor načina života našeg naroda, ali i, ostavila svojoj djeci, dostojanstvo da uzdignute glave gledaju ostatku svijeta u lice. Bosna i Hercegovina, kakvu danas imamo i kakva je vijekovima postojala, trebala je biti zbrisana s političke karte svijeta, ali, evo je, evo nas, na zemlji djedova, s imenom, s jezikom, sa zastavom, s Oružanim snagama - možda ne savršena, ali slobodna i nezavisna.
Silom prilika, danas, nismo u mogućnosti da zajedno obilježimo ovaj, historijski, jedan od najvažnijih modernijih datuma. Bez obzira na to želimo se još jednom zahvaliti svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, i iskazati najiskrenije poštovanje i uvažavanje svima koji su svoje živote, dijelove tijela, zdravlje i hrabrost stavili na raspolaganje svom narodu i našoj domovini Bosni i Hercegovini. Generacije koje ostaju dužne su sjećati se, ponavljati i ne zaboravljati istinu koja nam je ostavljena u amanet, u izvornom obliku i čistoći kojoj su svjedočili i koju su živjeli naši, navodi se u čestitku Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH.

Čestitke u povodu Dana Armije RBiH uputili su i općinski odbori Brčko SDA, SBiH i SBB.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!