Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 12:57 |

Ramić u Semberiji: Pomoći ćemo povratnicima u proljetnoj i jesenjoj sjetvi

FENA Saopćenje

SARAJEVO,15. aprila (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Tim povodom, Ramić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.

- Pandemija izazvana koronavirusom COVID-19 nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu COVIDOM-19 - poručio je Ramić

Tokom navedene posjete sastao s predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu