Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 09:29 |

KULT - Osigurana oprema za još 130 učenika i učenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Institut za razvoj mladih KULT pokrenuo je inicijativu „Daruj opremu za online nastavu“, čiji je cilj osigurati što većem broju učenika i učenica, iz porodica slabijeg imovinskog stanja, tehničku opremu za nesmetano praćenje online nastave.

Zahvaljujući podršci softverske kompanije Klika od danas je 130 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola iz Bosanske Krupe, Travnika, Ilijaša i Zenice dobilo odgovarajuću opremu kako bi se priključili online nastavi. Klika je odlučila podržati i nastavno osoblje u Travniku kroz donaciju dva računara i dva printera za kvalitetnije uslove pružanja online nastave – saopćeno je iz KULT-a.

BH Telecom je dodatno podržao ovu akciju, pored svih redovnih aktivnosti koje realiziraju, omogućavajući besplatan internet za sve učenike koji su dobili tablet, kako bi svi preduslovi za redovno praćenje online nastave bili ispunjeni.

Institut za razvoj mladih KULT zajedno s partnerima u proteklih 15 dana, koliko inicijativa „Daruj opremu za online nastavu“ traje, osigurao je opremu za oko 300 učenika i učenica iz svih dijelova BiH.

- Nažalost još uvijek mnogo učenika ne može pristupiti online nastavi zbog čega Institut nastavlja raditi na ovoj inicijativi i poziva sva fizička i pravna lica da se pridruže kroz donacije nove ili korištene opreme ili osnivanje lokalnih punktova u svojim zajednicama kako bismo svi zajedno ispunili viziju svaki učenik na online nastavi – navodi se u saopćenju Instituta za razvoj mladih KULT.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

KULT - Da postoje ljudi čiji koraci doprinose zajednici dokaz je i EKO EHO-Centar za edukaciju

Institut za razvoj mladih KULT organizira Kamp aktivizma u zajednici

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!