Bosna i Hercegovina     | 13.04.2020. 21:31 |

Komšić podržava inicijativu Društva novinara -Spriječiti otpuštanja novinara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podržava inicijativu Društva novinara Bosne i Hercegovine kojom se pozivaju vlade na svim nivoima vlasti u BiH da se paketima pomoći i mjerama za ublažavanje posljedica krize nastale pandemijom koronavirusa, podrži novinare i medije u BiH.

Komšić ističe da su novinari, fotoreporteri, snimatelji i tehničke ekipe na terenu ali i u redakcijama, izloženi su povećanom riziku zaraze koronavirusom, a sve zbog toga kako bi građanima prenijeli tačne i provjerene informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih građana, saopćeno je iz Komšićeva ureda.

Ističe kako se trebaju uložiti napori u osiguravanju zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju, a kada to bude moguće i potrebno, i testiranje na Covid-19.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ističe da se u mjerama za ublažavanje ekonomskih efekata krize treba povesti računa o radnim mjestima novinara, obzirom na pad prihoda od oglašavanja i naplate potraživanja, čime je ugrožena likvidnost i javnih i komercijalnih medija.

S tim u vezi, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, saglasan je sa inicijativom i prijedlozima Društva novinara Bosne i Hercegovine, kako ne bi došlo do otpuštanja radnika u medijima.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mediji - Izrael se suočava sa velikim strateškim porazom

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta