Magazin     | 13.04.2020. 11:59 |

Ljubav u doba koronavirusa: UAE pokreće uslugu vjenčanja putem interneta

FENA Agencije

ABU DHABI, 13. travnja  (FENA) - Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) pokrenuli su internetsku uslugu sklapanja braka za sve parove koji se žele vjenčati usprkos pandemiji koronavirusa, objavio je u nedjelju list The National.

Ministarstvo pravosuđa, zaduženo za registraciju brakova u toj većinski muslimanskoj zemlji, otvorilo je internetsku stranicu na koju svi zaručeni parovi mogu poslati dokumente potrebne za evidenciju braka.

U sklopu nove usluge budući supružnici su pozvani da izaberu svećenika sa službeno odobrenog popisa.

Po odobrenju dokumenata određuje se datum virtualne ceremonije putem video linka, tijekom koje svećenik od para traži digitalni potpis, a potom izdaje digitalni dokument o sklapanju braka.  

Slijedi slanje sporazuma o sklopljenom braku e-mailom na pregled vjerskome sudu, a nakon toga se odobrene kopije sporazuma na isti način šalju vjenčanom paru. 

Svrha digitalne usluge sklapanja braka je zaštititi javno zdravlje i olakšati pristup pravnim procedurama u skladu s aktualnim okolnostima, prenosi WAM, službena novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

U toj su državi dosad evidentirana 4.123 slučaja zaraze koronavirusom i 22 smrtna ishoda. Pandemija je primorala ovu zaljevsku zemlju da ponudi brojne javne usluge putem interneta.

U uobičajenim okolnostima brak muslimanskih vjernika obavlja svećenik kojega imenuje vlada. Običaj je da se ceremonija s velikim brojem uzvanika održi u dvorani za svadbe ili u mladenkinu domu, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ministar Elmedin Konaković na 14. Sir Bani Yas Forumu u Dubaiju

Izvještaj EU - Žene su glavna meta poruka mržnje na internetu

Komunikacijske veze u Pojasu Gaze 'obnovljene'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo