Kultura     | 12.04.2020. 13:31 |

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) -  Udruga „Libertas“ je na Uskrs,  na svojoj Facebook stranici upriličila virtualni program „Uskrsna online izložba pisanica i izbor najljepše pisanice 2020“.

Natjecatelji iz Sarajeva, Zagreba, Donje Mahale poslali su fotografije pisanica s kojima su se natjecali na ovoj virtualnoj manifestaciji, nakon čega je Ocjenjivački sud Udruge „Libertas“ vrednovao najljepše i najizvornije izrađene pisanice.

Prvo mjesto osvojio je Perica Džoić (Donja Mahala), drugo mjesto dijele Elli Kristić (Sarajevo), Dina Španić (Zagreb), Paola Španić (Zagreb) i Mia Golemac (Sarajevo), a treće mjesto dijele Lara Šehić (Sarajevo), Gordana Ciganković Kršlak (Sarajevo) i Sanja Pejić (Sarajevo). Specijalna nagrada za unikatni umjetnički rad pripala je Vandi Jurković iz Zagreba.

-Brojni tradicijski običaji se vežu uz veliki blagdan Uskrs, a među njima su i bojanje i tucanje jaja – to su najstariji uskrsni običaji. Jaje se smatra univerzalnim simbolom života i plodnosti. Jedan od razloga zašto smo odlučili organizirati ovu manifestaciju jest online druženje i slavljenje Uskrsa – a uskoro i Vaskrsa – pa makar i u ovim, potpuno drugačijim uvjetima nego prethodnih godina. Zbog situacije sa širenjem koronavirusa u BiH, ove godine, nažalost, nismo mogli organizirati tradicionalnu manifestaciju 'Uskrsni turnir u tucanju šarenih jaja' u Sarajevu, ali smo zadovoljni jer je i ova virtualna manifestacija pobudila interes ljudi. A naravno, i dalje ćemo njegovati i čuvati tradiciju i običaje vezane uz Uskrs - kazala je dopredsjednica Udruge „Libertas“ Ivana Krstanović.

U sklopu Uskrsnog programa upriličena je kratka online sesija sa svim zainteresiranima o uskrsnim običajima i Uskrsu te njegovoj važnosti za naše prostore.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

Bogat program ovogodišnjeg 'Lino-Festa' u Domu mladih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo