Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 17:17 |

Zapadnohercegovačka županija zabranila kretanje izvan mjesta prebivališta

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 10. travnja (FENA) - Zapadnohercegovačka županija (ZHŽ) zabranila je kretanje građanima te županije izvan mjesta prebivališta.

"Zabranjuje se kretanje izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za iste", navodi se u odluci Stožer civilne zaštite ZHŽ-a.

Propusnice koje su poslodavci ranije izdavali svojim uposlenicima kako bi se oni mogli kretati u vrijeme policijskog sata vrijedit će i za zabranu napuštanja mjesta prebivališta, dok će osobe koje pružaju skrb djeci ili starijim osobama, odnosno nabavljaju osnovne životne i medicinske potrepštine za te osobe, dozvolu za kretanje morati tražiti od općinskih stožera civilne zaštite.

Ova zapovijed stupa na snagu 11. travnja od 5 sati ujutro.

Stožer civilne zaštite ZHŽ-a zapovjedio je Upravi za inspekcijske poslove angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje mjera kako bi se pooštrila kontrola nad provedbom dosadašnjih zapovijedi Stožera vezanih za epidemiju koronavirusa.

Iz Stožera su podsjetili da su građani i dalje obvezni nositi maske, rukavice i drugu zaštitnu opremu, a na javnim površinama moraju držati socijalnu distancu od minimalno metar i pol.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Kiša pada, situacija u HNŽ-u pod kontrolom

Civilna zaštita Mostar upozorava na mogućnost bujičnih poplava

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije