Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 15:33 |

Turković uputila čestitku u povodu Pesaha

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, u povodu najvećeg jevrejskog praznika Pesaha, uputila je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakobu Finciju.

- Uime Ministarstva vanjskih poslova BiH, i u moje lično ime, Vama i svim pripadnicima Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine u zemlji i inozemstvu, u povodu najvećeg jevrejskog praznika Pesaha, upućujem srdačne čestitke i želje da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju.

Izražavam nadu da ćemo se svi u domovini i diljem svijeta, u ovim nepredvidivim i teškim danima uzrokovanim globalnom pandemijom, mnogo više i bolje uzajamno razumijevati, pomagati i olakšavati ove trenutke velikog iskušenja, poput saosjećanja domaćina Seder večere kada svoja kućna vrata ostavlja otvorena, kao znak dobrodošlice svakom dobronamjernom putniku namjerniku i kao poziv onima u stanju potrebe da dođu i podijele s ukućanima sve što ima na trpezi.  

Sretan Pesah - navodi se u čestitki Bisere Turković, saopćeno je iz MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo