Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje

Predrag Kojović: Cijena neslaganja etničkih poglavica su ljudski životi, radna mjesta i gašenje firmi

Pismo namjere prema Međunarodnom monetarnom fondu kako bi se osiguralo 330 miliona eura Bosni i Hercegovini neće moći biti poslano ovoj međunarodnoj finansijskoj instituciji sve dok ga ne potpiše svih sedam članova Fiskalnog vijeća. Pojedini odbijaju da stave svoj potpis zbog političkog neslaganja nacionalnih stranaka.

Tim povodom reagirao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke: “U ovom trenutku, dva su ključna elementa u spašavanju radnih mjesta i realnog sektora naše privrede; količina novog, svježeg novca koji možemo ubrizgati u ekonomski sistem i vrijeme, odnosno, brzina kojom ćemo to uraditi. Mogućnost da zbog već tradicionalne nesposobnosti dogovora etničkih poglavica izgubimo iznos od 330 miliona eura koji nam nudi MMF je poražavajuća, ali, nažalost, ne i iznenađujuća. Cijena koju ćemo platiti u broju radnih mjesta i subvencija privrede je nesaglediva. To je još jedan od nebrojenih dokaza da ovaj nefunkcionalni, nakaradni, politički sistem i etničke partije kojima on jedino odgovara ne mogu ovu zemlju voditi naprijed ni u normalnim, a kamoli u ovim teškim vremenima.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.