Bosna i Hercegovina     | 10.04.2020. 15:36 |

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 23. april

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te izmjena Odluke o izvršenju Finansijskog plana ZZO-a za 2020. godinu bit će razmatrani na sjednici Skupštine KS-a 23. aprila.

Na dnevni red te sjednice uvršten je i Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja KS, jer je, prema riječima predsjedavajućeg Skupštine Mirze Čelika, zakonska obaveza da se utvrdi taj prijedlog kao i način na koji će javna priznanja biti dodijeljena. 

Program rada Skupštine KS za 2020. godinu također će biti razmatran, kao i Informacija Vlade KS i Štaba civilne zaštite o poduzetim aktivnostima, po resorima, u vezi sprovođenja mjera radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID- 19. 

Zaključkom Kolegija, zadužena je i Vlada da pripremi Informaciju o ublažavanju posljedica pandemije koronavirusa na privredu KS, s prijedlogom mjera, kojom će biti dopunjen dnevni red 24 sjednice. 

Sjednica će se održati online, što je omogućeno današnjom dopunom Poslovnika Skupštine KS, a njen prenos će biti omogućen putem TVSA, saopćeno je iz Pres-službe KS-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo